Η Λάρισα, υποψήφια για Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

Η Λάρισα θα είναι ξανά υποψήφια για τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων Αλέξανδρος Τσάτσος, το οποίο συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο.
Ο Αλ. Τσάτσος στην εισήγησή του ανέφερε ότι «Σε συνέχεια της περσινής μας προσπάθειας, διεκδικούμε και φέτος τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την πόλη μας να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά, να αναδείξει τις δυνατότητές της και να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Ο βασικός στόχος της υποβολής της πρότασής μας είναι η ενίσχυση της φωνής της νεολαίας στην πόλη μας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι νέοι μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Μέσα από την πρότασή μας, φιλοδοξούμε να:
-Ενισχύσουμε την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας

  • Προάγουμε τη συμπερίληψη και την κοινωνική συνοχή
  • Υποστηρίξουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
  • Συμβάλλουμε ενεργά στον διάλογο σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής
  • Αναπτύξουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με φορείς νεολαίας σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
    Η υποβολή της πρότασής μας βασίζεται σε ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο δράσης που βασίζεται στους στόχους που αναφέρονται παραπάνω μέσα από δράσεις τοπικής και εθνικής εμβέλειας και θα αποτελέσει αποτέλεσμα διαβούλευσης των νέων της πόλης».

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *