Διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης συμφώνησαν Στέλιος Αγγελούδης και Σοφία Ζαχαράκη

Τη διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικής στέγασης, στα οποία συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέθεσε στην Υπουργό αίτημα να διευρυνθεί το πρόγραμμα Κάλυψη, μέσω του οποίου αξιοποιούνται με χρηματοδότηση του Υπουργείου διαμερίσματα που ήταν στο πρόγραμμα Εστία, καθώς επίσης να συνεχιστεί το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία, στο οποίο με νομοθετικές βελτιώσεις δεν αφορά πλέον μόνο αστέγους, αλλά και ανθρώπους με επισφαλή στέγαση. Η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως το Υπουργείο είναι θετικό στην ενίσχυση των δύο προγραμμάτων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος Δήμου και Υπουργείου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, εντός των επόμενων ημερών θα αναδειχθεί ο εργολάβος στον διαγωνισμό που διενήργησε η Μείζων Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης – ΜΑΘ ΑΕ και αφορά στη διάθεση έπειτα από ανακαίνιση 30 διαμερισμάτων του Δήμου σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Η υπουργός έκανε δεκτή την πρότασή μας να ενισχυθεί η επέκταση των προγραμμάτων αυτών. Για μας είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτή τη φιλοξενία στις ευάλωτες οικογένειες. Τα θέματα κοινωνικής πολιτικής για τη νέα δημοτική αρχή είναι ψηλά στην ατζέντα. Είχα την ευκαιρία να θέσω μία σειρά από προβληματισμούς, αιτήματα και θέματα. Σε πολλά από αυτά βρήκαμε λύσεις και σε άλλα έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με στόχο το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η Υπουργός, αναφερόμενη στη διάθεση των 30 διαμερισμάτων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, στο οποίο ο Δήμος έχει προτάξει την αξιοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. «Αυτά τα πρώτα 30 διαμερίσματα θα είναι η μαγιά για επέκταση του προγράμματος, αλλά με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Να δούμε πώς θα τρέξει και το πρόγραμμα της εργολαβίας, που νομίζω εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Η Θεσσαλονίκη πάει πολύ ταχύτερα και νομίζω πως θα είναι μια καλή μαγιά για μελλοντικά προγράμματα συμπράξεων για την αξιοποίηση δημοτικής στέγασης για κοινωνικούς στόχους. Είμαστε εδώ, μαζί, για να διευρύνουμε το πέπλο κάλυψης προς κάθε πολίτη».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τη βρεφονηπιακή φροντίδα και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και παιδιών με αναπηρία, καθώς και με τις δομές κοινωνικής υποστήριξης, με την κ. Ζαχαράκη να συγχαίρει τη διοίκηση του Δήμου για τη δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών και τη δρομολόγηση αντίστοιχων δομών για την οικογένεια και τη νεολαία.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *