Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έρχεται πιο κοντά με τον κυπριακό λαό

Συνάντηση του δημάρχου Ν.Ηρακλείου Νίκου Μπάμπαλου με τον Κύπριο πρέσβη Στ. Αυγουστίδη.

Στο Ηράκλειο Αττικής θα γίνει η εν Αθήναις εκδήλωση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου τον προσεχή Οκτώβριο. Αυτό συμφώνησαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της πρεσβείας.

Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια της επαφής που είχαν οι δύο πλευρές στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τιμώμενο πρόσωπο την Κύπρια αγωνίστρια, Χάριτα Μάντολες, με εκατοντάδες θεατών, ανάμεσα στους καλεσμένους και ο πρέσβης.

Εκεί, Νίκος Μπάμπαλος και Σταύρος Αυγουστίδης, δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν συνεργασία ώστε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής να «δεθεί» περισσότερο με την Κύπρο και τις τοπικές της κοινωνίες, όπερ και έγινε πράξη.

Εκτός από την εκδήλωση του Οκτωβρίου, την οποία θα αναλάβει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου με τη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία της πόλης, ο δήμαρχος ζήτησε από τον πρέσβη να εξετασθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με κάποιον, αντίστοιχο, δήμο του νησιού.

«Ευχαριστώ τον πρέσβη κ. Αυγουστίδη για την θερμή υποδοχή και την ανταπόκριση στις προτάσεις μας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήταν πάντα μια πόλη φιλόξενη που επιθυμεί την εξωστρέφεια και την συνεργασία. Και ποια καλύτερη από αυτή που αφορά τον λαό του αδερφού κυπριακού κράτους, σε μια περίοδο μάλιστα που τυχόν να είναι κρίσιμη για το μέλλον», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *