Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν χορωδιακή εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 20:30, στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», στο Άστρος Κυνουρίας.

Συμπράττουν οι Δημοτικές Χορωδίες Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, ένας ανεπανάληπτος δημιουργός, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά από τραγούδια. Ήταν από τους ανθρώπους που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα.  Με την μελοποίηση των ποιημάτων κατάφερε αυτά να γίνουν γνωστά σε κάθε γωνιά του πλανήτη συμβάλλοντας  με αυτόν τον τρόπο στην εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού.

Ύστερα από την υπ΄ αριθ. 1547/Β΄/02.04.2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση στον χώρο του Ιδρύματος μπορούν να εισέλθουν άτομα κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης τελευταίου εξαμήνου και της ταυτότητάς τους για έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και δεκαεπτά ετών δύνανται να προσκομίσουν δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) το οποίο έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και θα έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όσους δεν συμμετέχουν στην σκηνή του θεάματος.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.