Παρασκευή, 8 Μαΐου 2022 2:11 μμ | Δελτία Τύπου, Δημοφιλή

Η Ελληνική Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, έπειτα από σειρά καταγγελιών για φθορές και βανδαλισμούς τόσο στο Κοιμητήριο Ασπροπύργου όσο και στην ευρύτερη περιοχή, προέβησαν στην επ αυτοφώρω  σύλληψη του 40χρονου ημεδαπού στο Κοιμητήριο της Ελευσίνας.

Ο συλληφθείς κατηγορείτε για διακεκριμένες κλοπές κατ εξακολούθηση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή της μνήμης των νεκρών. Παράλληλα του έχουν απαγγελθεί 14 ακόμα κατηγορίες για κλοπές και φθορές σε μνημεία του Ασπρόπυργου, Ελευσίνας και Μάνδρας.  Έπειτα, από κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν ανάλογα αντικείμενα που πιστοποιούν την εγκληματική του πράξη.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, γιατί η παράνομη αυτή δραστηριότητα προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών πέραν των πολύ σημαντικών ζημιών. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πήρε τέλος μια εγκληματική δραστηριότητα σε έναν ιερό τόπο λατρείας για τον οποίο ο Δήμος μας κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια να τον αποκαταστήσει άμεσα».

Για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του Δήμου, κ. Αντώνιος Καραμπούλας σημείωσε ότι: Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει αποκαταστήσει όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν με ίδια μέσα, όπως των φωτογραφιών και των μαρμάρων ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προβεί σε βελτίωση της περίφραξης στο δυτικό κομμάτι του Κοιμητηρίου. Επίσης, θα τοποθετηθούν σε όλο την έκταση του χώρου αυτάρκεις μονάδες φωτισμού led με ηλιακή ενέργεια καθώς και κάμερες παρακολούθησης με 24ωρη κάλυψη από εταιρεία φύλαξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.