ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Alt

Με αφετηρία τη λεωφόρο Πλαπούτα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έβαλε μπροστά νέα εργολαβία ανάπλασης των πεζοδρομίων της πόλης Από s_editor 08 Απρ 2022 10:29 AM Κατηγορία: Πόλη

Με την ανάπλαση των πεζοδρομίων και της νησίδας της λεωφόρου Πλαπούτα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε την φετινή γενική εργολαβία παρεμβάσεων βελτίωσης των πεζοδρομίων της πόλης, η οποία, με ύψος στο 1 εκατ. ευρώ περίπου, θα επεκταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα σε όλες τις γειτονιές για να επιδιορθώσει και να ανακατασκευάσει τα προβληματικά σημεία. Πρόκειται για έργα που η δημοτική αρχή εκτελεί σε τακτική βάση – πέρα από τις ξεχωριστές παρεμβάσεις σε έκτακτες, επείγουσες ή προγραμματικές περιπτώσεις – προκειμένου το Ηράκλειο να γίνεται σταδιακά ολοένα πιο λειτουργικό και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Όπως πάντα, και αυτή η γενική εργολαβία επισκευής και διαμόρφωσης πεζοδρομίων θα επικεντρώσει σε σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα, τα οποία είτε έχουν εντοπίσει οι υπηρεσίες του Δήμου, είτε έχουν καταχωρηθεί ως αιτήματα των δημοτών.

Ξεκίνησε δε από τη λεωφόρο Πλαπούτα, έναν από τους κεντρικότερους κυκλοφοριακούς αγωγούς της πόλης, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες Ηρακλειωτών για τις μετακινήσεις τους.

«Βάζουμε μπροστά και φέτος ακόμα μια μεγάλη εργολαβία για να επιδιορθώσουμε ή να διαμορφώσουμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Θέλουμε να παρέχουμε στον δημότη υποδομές, οι οποίες του προσφέρουν ασφάλεια και λειτουργικότητα στην καθημερινότητά του. Ήδη έχουμε λίστα με καταγεγραμμένα σημεία που χρίζουν επέμβασης. Θέλω να είναι ήσυχοι οι συμπολίτες μας ότι μέσα στο διάστημα των επόμενων μηνών θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και, συνεπώς, τα αιτήματα που τυχόν να έχουν υποβάλλει. Προχωράμε σε έντονους ρυθμούς», το σχόλιο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ηλία Μπάρμπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.