Με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και τη βράβευση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη έκθεση Verde.tec για τεχνολογίες περιβάλλοντος, κυκλική οικονομία και έξυπνες πόλεις, κατά τη διάρκεια της οποίας το περίπτερο του Δήμου μας προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ Ευάγγελος Μπουρνούς, παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Περιβάλλοντος Νίκου Παπαδάκη και συνοδευόμενος από τη ΔΣ Βαλερή Βασιλικού, εντεταλμένη για θέματα περιβάλλοντος, παρέλαβε το βραβείο GREEK GREEN AWARD, στην κατηγορία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ για την ΔΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ:

«Έχοντας τα προηγούμενα διαστήματα δοκιμαστεί σκληρά από τις πυρκαγιές, το περασμένο καλοκαίρι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Προστασία του Πολίτη και Εσωτερικών, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε οικισμούς εντός σχεδίου που βρίσκονται στον ορεινό δασικό όγκο της Πεντέλης.

Δημιουργήσαμε ζώνες πυροπροστασίας με στοχευμένες παρεμβάσεις εντός και περιμετρικά των οικισμών οι οποίες διασφαλίζουν την πυροπροστασία των πολιτών.

Ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε ειδική εγκατάσταση με κάμερες στα πυροφυλάκια ώστε να έχουμε εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και έτσι να μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα και έγκαιρα.

Συνεχίζουμε, με παρεμβάσεις που έχουν ως βασικό μέλημα την ασφάλεια των πολιτών και τη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος».

Υπενθυμίζουμε ότι στην έκθεση Verde.tec ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συμμετείχε με τρεις θεματικές ενότητες: Το πρόγραμμα διαχείρισης βλαστικών αποβλήτων, το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή με τους καφέ και μπλε κάδους και τέλος με το κινητό σημείο ανακύκλωσης GREEN CITY, το οποίο προβλέπει παράλληλη επιβράβευση των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.