Παλαιό Φάληρο: Ένα νέο διαφορετικό μουσείο γεμάτο παιχνίδια!

0
365

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών ξεκίνησε την λειτουργία του και υποδέχτηκε τους πρώτους φίλους του στο «Πυργόσπιτο» της Λεωφόρου Ποσειδώνος 14.

Στον χαιρετισμό της, μετά τα εγκαίνια του Μουσείου, η Αν. Διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη και η έχουσα την επίβλεψη του έργου κ. Ειρήνη Γερουλάνου αναφέρθηκε στο όραμα για την δημιουργία του Μουσείου καθώς και στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα επίπεδα ενώ σημείωσε την αγαστή συνεργασία και την στήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός της πρόθεσης δημιουργίας του Μουσείου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την λειτουργία του Μουσείου καθώς σημείωσε ότι «ένα στολίδι προστέθηκε στην Πόλη μας».

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε περήφανος που το Μουσείο Μπενάκη αξιοποίησε το διατηρητέο κτίριο της δωρεάς Κουλούρα δημιουργώντας μια ξεχωριστή πολιτισμική παρέμβαση και δήλωσε ότι όλοι οι Φαληριώτες και η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν το Μουσείο με προγραμματισμένες επισκέψεις των σχολείων της Πόλης.