Έγγραφο των δημάρχων Σίφνου, Μήλου και Σερίφου στο Υπ. Ναυτιλίας για τα δρομολόγια των πλοίων

0
339

Να μην εγκρίνει την κατάργηση του μοναδικού εβδομαδιαίου δρομολογίου της γραμμής που εξυπηρετεί τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, το οποίο δεν είναι επιδοτούμενο, ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με έγγραφό του ο Δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης.

Στο έγγραφο ο δήμαρχος ζητά να παραμείνουν τα 4 δρομολόγια την εβδομάδα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, και των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

Το εν λόγω έγγραφο προσυπογράφουν οι δήμαρχοι Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης και Σερίφου, Αντώνης Αντωνάκης.

Όπως αναφέρεται σ’ αυτό, μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια, κατά τη χειμερινή περίοδο, τα νησιά εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από πλοίο της εταιρείας «ZANTE FERRIES».

«Συγκεκριμένα εκτελούνται 4 δρομολόγια τη βδομάδα από Πειραιά και αντίστροφα. Τα 3 από αυτά είναι επιδοτούμενα και μόνο 1, αυτό της Παρασκευής προς Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Πειραιά, δεν είναι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κατοίκους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, τους δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ., διότι τους δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία αποφάσισε να το καταργήσει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Θεωρούμε πως ούτως ή άλλως η εξυπηρέτηση της γραμμής μας, κατά τη χειμερινή περίοδο, ήταν οριακή. Τυχόν κατάργηση του παραπάνω δρομολογίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, επαναφέροντας τις συγκοινωνιακές συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν στα νησιά μας, με 3 δρομολόγια τη βδομάδα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος…»