2ο Olympic Stadium Run: 2.000 αθλητές έτρεξαν υποστηρίζοντας τη «μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα.

0
327

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το 2ο Olympic Stadium Run “Νίκος Δούσης Ρασσιάς”, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν τους σχεδόν 2.000 γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας υποστηρίζοντας την «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ο

Οι αγώνες δρόμου διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”.

Από νωρίς το  πρωί της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου 2017, οι δρομείς είτε μεμονωμένα, είτε ως σχολικές κοινότητες και μέλη αθλητικών ή κοινωνικών σωματείων και ιδρυμάτων ΑμεΑ, άρχισαν να καταφθάνουν στο ΟΑΚΑ για να νοιώσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Από το Μαρούσι, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, την Πεντέλη, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, τους Αγίους Αναργύρους και άλλες πόλεις της Αττικής, αλλά και από την Καστοριά, την Τρίπολη και την Καλαμάτα, από όπου ταξίδεψαν για το ΟΑΚΑ 30 και πλέον μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου “Ακρίτας”. Νικητής των αγώνων δρόμου στα 2 χλμ για παιδιά ήταν ο Πευκιώτης Παναγιώτης Τάντουλος, στα 5 χλμ ο Μαρουσιώτης Πάρις Εμμανουηλίδης, ενώ στα 10 χλμ την πρώτη θέση κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μαρουσιώτης Κώστας Γαλανόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το Μαρούσι, η γενέτειρα πόλη του Σπύρου Λούη, αγκάλιασε το Olympic Stadium Run, τη μεγάλη αθλητική γιορτή μέσα στο στίβο του ΟΑΚΑ. Και η φετινή μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε καθιστά τη δρομική αυτή διοργάνωση θεσμό με μόνιμη αφετηρία το κορυφαίο στάδιο της χώρας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Ευχαριστώ την οικογένεια του Μαρουσιώτη γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση – Ρασσιά, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ, τους χορηγούς υποστηρικτές της «Μάχης» για τα αυτοάνοσα νοσήματα και κυρίως όσους έτρεξαν στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ. Ραντεβού και πάλι τον επόμενο Οκτώβριο».

Παράλληλα με τους αγώνες και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΑΚΑ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και υλικού από την πλούσια ανθρωπιστική του δράση του Μαρουσιώτη Γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση- Ρασσιά, ενώ δρομείς και θεατές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σκοπό και τις δράσεις του Σωματείου ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα, αλλά και του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Επιπλέον σε όλους τους χώρους εντός και εκτός σταδίου είχαν τοποθετηθεί, με τη συνεργασία του ΕΣΔΝΑ, κάδοι ανακύκλωσης, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα καπάκια περισυνέλλεξαν γονείς και μαθητές από το 14ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ανταποδοτικής ανακύκλωσης.