Το μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

0
372

Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στέλνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι για την πατρίδα μας ημέρα γιορτής και υπερηφάνειας, αλλά και μνήμης. Γιορτάζουμε, θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες, που από απλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν σε ήρωες και αγωνίστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την συνέχεια του Έθνους μας.

Τα διδάγματα της εποποιίας του 1940 παραμένουν πολύτιμα σήμερα, σε μια εποχή όπου οι εθνικές προκλήσεις είναι διαφορετικές, αλλά εξίσου σημαντικές.

Η επέτειος αυτή μας διδάσκει τι μποραεί να πετύχει ένας λαός, όταν υπερασπίζεται ενωμένος την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του. Μας διδάσκει ότι η ελευθερία κερδίζεται με αρετή και τόλμη, με κόπο και θυσίες.

Ας τιμήσουμε λοιπόν έμπρακτα τον αγώνα των προγόνων μας, οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο του εθνικού και κοινωνικού χρέους. Ας αντλήσουμε έμπνευση από το παράδειγμά τους, για να δώσουμε και να κερδίσουμε τις δικές μας μάχες. Για να ανακτήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η κρίση, για να προχωρήσουμε ξανά μπροστά όλοι μαζί, με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας.»