Ημέρα αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Το plan B της Κυβέρνησης

0
277
ΠΟΕ ΟΤΑ

Απόφαση για τη συνέχιση ή την λήξη των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να πάρει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία πραγματοποιεί την Πέμπτη 24ωρη απεργία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, την ώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους τόνους σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους έχουν κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί οι απεργοί έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Ακόμη, πάντως, και να αποφασίσουν αναστολή των καταλήψεων και της απεργίας, θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ώστε η κατάσταση στις πόλεις να επανέλθει στο κανονικό.

Ο υπουργός Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». Όπως, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καταρτίζοντας ένα Plan B που περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δικαιοσύνη και το στρατό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που περιμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης, είναι μια ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης με φόντο τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας.