Κώστας Μπακογιάννης: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να αφήσουν τους Δήμους ελεύθερους να αναπνεύσουν»

0
420

Το πρόβλημα των συμβασιούχων των δήμων είναι ένα ξεκάθαρα τεχνητό ζήτημα, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης ζητά οι κυβερνήσεις να αφήσουν επιτέλους την τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις.

«Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα.Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, τεχνητό. Έχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

«Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά».

«Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος», συνεχίζει, «να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Άλλωστε οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αφήστε, λοιπόν, τους Δήμους να αναπνεύσουν, γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων».