Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση καθαρισμού στην πλατεία Ειρήνης την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

0
360

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά από τον δήμο Αθηναίων η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και η αναβάθμισή του σε ένα τρίγωνο – πρότυπο για την πρωτεύουσα. Επόμενη παρέμβαση, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, σε μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες και πιο δημοφιλείς περιοχές.

Ο δήμος Αθηναίων, μετά από αρκετές ημέρες ενημέρωσης των επιχειρηματιών και των κατοίκων της γειτονιάς, απομακρύνει τα σταθμευμένα οχήματα από την περιοχή, οριοθετεί τη νόμιμη κατάληψη δημοσίου χώρου για τα καταστήματα, καθαρίζει την πλατεία, τον περίβολο της Αγίας Ειρήνης αλλά και τις προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ από μουτζούρες και βρωμιές.

To πρόγραμμα αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου από τον δήμο Αθηναίων, έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται με τη συνεργασία του Athens Partnership. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα, έχουν μετατραπεί σε πεζόδρομους οι οδοί Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Αβραμιώτου καιΚαρόρη.

Συνεχίζεται επίσης και ο καθαρισμός των τοίχων από μουτζούρες. Μέχρι τώρα 5.600 τ.μ. επιφανειών κτιρίων και ρολών καταστημάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο, έχουν καθαριστεί από tags και μουτζούρες και συντηρούνται, τέσσερα άδεια κτίρια έχουν καθαριστεί και ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ σχεδόν 50 γλάστρες και φυτά έχουν «υιοθετηθεί» από καταστηματάρχες.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα Τέχνη στα ΚΑΦΑΟ, όπου καλλιτέχνες φιλοτεχνούν τα κουτιά των ΚΑΦΑΟ.

Μετά το κτίριο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, τώρα και το κτίριο της Αιόλου 38 στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης θα καλυφθεί με πανό μεγάλης κλίμακας μέσω της δράσης «Αθήνα εικόνες χορού».

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη των θεσμοθετημένων εδώ και πολλά χρόνια, πεζόδρομων, σε πραγματικούς πεζόδρομους, είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.