Το δικαίωμα στους Δήμους να αποφασίζουν για τους εργαζόμενούς του ζητά ο Γ. Καμίνης

0
319

Το δικαίωμα κάθε δήμου «να αποφασίζει για τα του οίκου του» ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας  στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Πρώτη Γραμμή” και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου απάντησε για το αν υπάρχει η δυνατότητα υπέρβασης του προβλήματος:

«Έχω εκφράσει την άποψή μου από την πρώτη στιγμή που έγινα δήμαρχος. Δεν έχω κρύψει τις απόψεις μου. Αυτό που λέω είναι ότι κάθε δήμος πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου του. Και σε κάθε περίπτωση, κάθε πόλη έχει τα δικά της προβλήματα. Ακριβώς γι αυτό, χρειαζόμαστε μια αυτονομία και σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς οι δήμοι περιορίζονται σε ρόλο τρίτου, σε μια διένεξη μεταξύ της Πολιτείας και των συμβασιούχων. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι μεγάλη. Έχουμε μια τεράστια ευθύνη. Η Αθήνα έχει 11.000 σημεία όπου υπάρχουν κάδοι. Έχουμε προσπαθήσει να διατηρήσουμε μια κατάσταση ισορροπημένη, σε ευαίσθητες περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ και κατά δεύτερο λόγο, να προσέξουμε και το κέντρο της πόλης, γιατί το κέντρο της πόλης είναι η καρδιά της, ειδικά αυτήν την τουριστική περίοδο. Υπάρχουν κάποιες γειτονιές που ακόμα πάσχουν».

Όπως εξήγησε ο κ. Καμίνης, στον δήμο Αθηναίων υπάρχουν γύρω στους 250 συμβασιούχους, δηλαδή το 10% του συνόλου των εργαζομένων στην καθαριότητα.

«Στην Αθήνα το πρόβλημα δεν είναι η αποκομιδή αλλά ότι είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Και να τα μαζέψεις τα σκουπίδια, δεν έχεις που να τα πας. Ανοίγει-κλείνει, ανοίγει-κλείνει, αυτή η δουλειά γίνεται. Επιτέλους, ας μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας. Να αποφασίσουμε εμείς πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια, πόσους εργαζόμενους θα έχουμε, πόσους θα μπορούμε να προσλάβουμε».