Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει την ερχόμενη Πέμπτη για τους Χειμερινούς Ολ. Αγώνες της Πιονγκ Τσανγκ

0
287

Στην Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει για μια ακόμα φορά την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, ξεκινώντας το ταξίδι της για την Πιονγκ Τσανγκ της Νότιας Κορέας, όπου φιλοξενούνται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοό Αγώνες του 2018. Από τα χέρια της πρωθιέρειας θα παραδοθεί σε αυτά του Απόστολου Αγγέλη, του 24χρονου σκιέρ που θα γίνει ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Η Αφή θα πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, στις 12.00.

«Η επιλογή μου για πρώτο λαμπαδηδρόμο αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Πρόκειται για μία μοναδική στιγμή που την περιμένω με μεγάλη αγωνία. Νιώθω πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Απόστολος Αγγελής, που είναι αθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου. Υπήρξε πρωταθλητής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και βαλκανιονίκης. Η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς της Πιονγκ Τσανγκ (Ν. Κορέα) θα είναι η δεύτερη σε χειμερινούς, καθώς είχε πάρει μέρος και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Σότσι (2014).

Την Τελετή της Αφής θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρεθούν μαζί, για πρώτη φορά σε εκδήλωση, τα μέλη της ΕΟΕ, όπως θα προκύψουν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες. Η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «Πιονγκ Τσανγκ 2018», θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 31 Οκτωβρίου (11.00).