Τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης εμπλουτίζει ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης

0
296

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.
Συγκεκριμένα, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την κοινωνική αλληλεγγύη, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Αποτελεί υλοποίηση της πολιτικής βούλησης της Διοίκησης Μαυρίδη για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των Κοινωνικών Δομών. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης αποσκοπεί στην ενημέρωση και υποστήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων του Δήμου. Είναι χρηματοδοτούμενο από κονδύλια ΕΣΠΑ όπως και ο εμπλουτισμός της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Πρόγραμμα Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών, ύψους 229 χιλ. ευρώ (τα δύο Προγράμματα).

Όπως επισημαίνει σχετικά ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: “Μέσα στη μακρά και δύσκολη οικονομική συγκυρία στόχος της Διοίκησής μας είναι η ουσιαστική μέριμνα για τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους περισσότερο αδύναμους από αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί στον Δήμο μας το Κέντρο Κοινότητας, μία ακόμη δομή που δίνει το στίγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της σύμπραξης και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής που προωθεί η Διοίκηση μας με καθημερινή προσπάθεια εδώ και τρία χρόνια στα ηνία του Δήμου”.

Αναπτύσσοντας τις Κοινωνικές Δομές στη Λυκόβρυση Πεύκη

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας συνδυάσθηκαν με τη διεξαγωγή ημερίδας με θέμα: “Η ανάπτυξη των δομών της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας εναρκτήρια ομιλία και χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού Νικόλαος Γκαραβέλλας.
Τη θεματική: “Οι Δράσεις Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την περίπτωση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης» ανέπτυξε η Σταματούλα Τράνακα, Κοινωνιολόγος, Msc Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδεία & Εθελοντισμού Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης.
Ακολούθησε η «Παρουσίαση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης» από την Γ. Καραμιχάλη – Β. Κούρτη, Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και «Παρουσίαση Δομής Βασικών Αγαθών & Δημοτικού Λαχανόκηπου» από την Δ. Τζαννέτου, Κοινωνική Λειτουργό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 15Α, Πεύκη ΤΚ 15121
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6145451
Fax: 210 6122732
E-mail: k.koinotitas@likovrisipefki.gr
Fb: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης
Ιστοσελίδα: www.likovrisipefki.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 08:00 π.μ έως 16:00 μ.μ.