Παραδόθηκαν στο κοινό οι παραλίες της Φρεαττύδας και του Όρμου της Αφροδίτης στην Πειραϊκή

0
346

Στο κοινό παραδόθηκαν δύο παραλίες της Πειραϊκής, η Φρεαττύδα και ο Όρμος της Αφροδίτης, στις οποίες ολοκληρώθηκαν τα έργα καθαρισμού από τη διαρροή καυσίμου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Στην παράδοση της παραλίας παρόντες ήταν η ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο γγ Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και στελέχη  του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο δημαρχείο Πειραιά, εκεί όπου υπεγράφη Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

«Βλέπουμε πράγματι ότι στις περιοχές που επισκεφθήκαμε δεν υπάρχει ρύπανση και προφανώς η δουλειά που έγινε έχει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Θα περιμένουμε» προσέθεσε «στις επόμενες εβδομάδες, και τις μετρήσεις των επιστημονικών οργάνων για τα νερά που είναι το πιο κρίσιμο», γιατί όπως τόνισε «το να έχεις παραλίες χωρίς να μπορείς να κολυμπήσεις νομίζω είναι μισή δουλειά».

Ο κ. Μώραλης ευχήθηκε την άμεση άρση της απαγόρευση της κολύμβησης, ώστε να επανέλθει η πόλη στην πρότερη κατάσταση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών, εξηγώντας πως υπάρχει η δυνατότητα εάν επαναπροκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα στις παραλίες αυτές, με ευθύνη της αντιρρυπαντικής εταιρείας, εκείνη να επανέλθει και να καθαρίσει αυτά τα οποία πιθανόν να εμφανιστούν.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών και στις άλλες περιοχές, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά στα σημεία όπου το πρόβλημα παραμένει.