Δημοτικό Οδοντιατρείο ετοιμάζει να λειτουργήσει στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής

0
325

Με την έναρξη λειτουργίας του καινούργιου δημοτικού οδοντιατρείου, θα διευρύνουν σύντομα τη δραστηριότητά τους τα Δημοτικά Ιατρεία στο Ηράκλειο Αττικής. Το οδοντιατρείο αναμένεται να στεγαστεί επίσης στο 2ο όροφο του δημαρχείο.

Με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων, τα Δημοτικά Ιατρεία θα προσφέρουν δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο και βασικές οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, σύντομα ολοκληρώνεται η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου το οδοντιατρείο να αρχίσει να λειτουργεί.

Στο μεταξύ με δεκαπέντε εθελοντές γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, ξεκίνησαν τη φθινοπωρινή περίοδο, τα Δημοτικά Ιατρεία στην πόλη.

Καθημερινά οι γιατροί δέχονται δωρεάν τους δημότες στον χώρο των ιατρείων, 2ος όροφος δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρ. Αντύπα), κατόπιν ραντεβού που κλείνεται στο τηλέφωνο 2132000196.

Για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικότερα εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστοι, άποροι κτλ), η ομάδα των εθελοντών γιατρών εμπλουτίζεται συνεχώς, τόσο σε αριθμό, όσο και ειδικότητες.

Ήδη, και άλλοι Ηρακλειώτες γιατροί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό των Δημοτικών Ιατρείων.

«Είναι, πραγματικά, συγκινητική η διάθεση των ιατρών για εθελοντική προσφορά, για να μας βοηθήσουν να προσφέρουμε στους κατοίκους της πόλης μας υπηρεσίες που προστατεύουν την υγεία τους, θωρακίζουν την οικογένεια. Για αυτό, τους ευχαριστώ θερμά», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

Πέρα από την βασική λειτουργία (εξέταση, προληπτικός έλεγχος, συνταγογράφηση) τα Δημοτικά Ιατρεία προσφέρουν υπηρεσίες όπως δωρεάν εμβολιασμούς, παροχή πιστοποιητικών υγείας για μαθητές, ενημερωτικές δράσεις προώθησης θεμάτων υγείας κτλ.