Επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση ζήτησε η Σαμοθράκη από το ΥΠΕΣ – Βοήθεια από Αλεξανδρούπολη

0
394

Επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση, για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται να αιτηθεί ο δήμος Σαμοθράκης από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά  τη θεομηνία που κτύπησε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Σαμοθράκης Αθανάσιου Βίτσα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στην Αθήνα, ο δεύτερος ενημερώθηκε εκτενώς για τις καταστροφές που υπέστη το νησί από την προ ημερών θεομηνία και συζητήθηκαν η αποκατάσταση των ζημιών και οι τρόποι προστασίας των πληγέντων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών είχε, ήδη τα πρώτα 24ωρα της καταστροφής, παράσχει  βοήθεια ύψους 150.000 ευρώ, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου. Καθώς, όμως, οι καταστροφές στο νησί είναι μεγάλες, αυτή η οικονομική στήριξη δεν υπήρξε επαρκής για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης που υπέστη σοβαρότατη βλάβη, όπως και άλλα δίκτυα στο νησί.

Παράλληλα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στέκεται στο πλευρό της Σαμοθράκης. Έτσι, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Samothraki Village θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:

  1. Κοινή διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, βελτίωση υφισταμένων
  2. Τεχνική βοήθεια του Δήμου Σαμοθράκης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης
  3. Απολογισμός ζημιών από θεομηνία στη Σαμοθράκη
  4. Προγραμματισμός αποκατάστασης των ζημιών με ισχυρές και μόνιμες υποδομές