Παραδίδονται προς χρήση στο κοινό οι παραλίες στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

0
332

Το πρώτο τμήμα από τις παραλίες που επλήγησαν από τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» παραδίδεται σήμερα στο κοινό. Πρόκειται για ακτές του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με το λιμενικό, έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό.

Την προσεχή Πέμπτη, θα παραδοθεί στο κοινό το δεύτερο τμήμα στην περιοχή που αφορά την περιοχή της Πειραϊκής.

Παράλληλα με την παράδοση των ακτών στο κοινό, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης και ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

Στην παράδοση στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, που θα γίνει παρουσία του δημάρχου της περιοχής, κ. Διονύση Χατζηδάκη, θα παρευρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι κκ. Π. Κουρουμπλής και Ν. Σαντορινιός, καθώς και η ηγεσία του  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες περιοχές

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, αυτή παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων-Λιμνιώνα-Κυνόσουρας-Αγίου Νικολάου από 138 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Αναμένεται σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α’ και Β’ Ελίπεδο, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη και δεν εκτελούνται εργασίες. Μπροστά από τις παραλίες των δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, 58 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, εκτέλεσαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση, ενώ αναμένεται ομοίως σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα από συνολικά 49 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, η ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης βελτίωση, συνεργείο αποτελούμενο από 20 άτομα της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών, με πλυστικά και λοιπά μηχανικά μέσα.

Στην περιοχή επιχείρησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.