Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών φωτίζεται ροζ για τον καρκίνο του μαστού

0
348

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με αφορμή τον Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού  και σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση), διοργανώνει καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η οποία θα αναπτυχθεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα δράσης.

Η εκστρατεία «Ροζ Οκτώβριος» πραγματοποιείται σε πολλές χώρες και στοχεύει στην κινητοποίηση των γυναικών και των οικείων τους και την αφύπνιση για τον καρκίνο του μαστού μέσω της ενημέρωσης και του διαλόγου, καθώς η νόσος αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου. Έτσι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών:

► Το Βυζαντινό Τείχος στο ύψος της Πολιτιστικής Γειτονιάς (Τομέας Έβρου, πάρκο Ελπίδος, Συκιές) θα φωτισθεί συμβολικά με ροζ χρώμα. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 8μ.μ., έχει σαν στόχο  να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες που νοσούν, καθώς και να υπενθυμίσει την έγκαιρη διάγνωση-πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

► Το πρωί της ίδιας ημέρας μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών με τη συνοδεία των δασκάλων τους θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό σε γυναίκες κατά μήκος της οδού Επταπυργίου.

► Παράλληλα, η ΑΕΛΙΑ διοργανώνει δύο σεμινάρια αυτοεξέτασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. με την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αυτοεξέτασης και ψηλάφησης του μαστού,  αλλά και τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για αποτελεσματική πρόληψη της ασθένειας.