Αγρίνιο: Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνει το πρόβλημα με τις επιθέσεις με ναφθαλίνη στα σχολεία της πόλης

0
386

Δεκάδες είναι τα κρούσματα με ρίψεις ναφθαλίνης στις αίθουσες διδασκαλίας σε Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου, τα οποία παρατηρούνται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες 15 ημέρες.

Από το τέχνασμα αυτό, μάλιστα, με σκοπό να μην πραγματοποιούνται μαθήματα αφού θα πρέπει να κλείσουν οι αίθουσες για τον καθαρισμό και τον εξαερισμό τους, κινδύνεψε η ζωή μιας 13χρονης μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία,  σύμφωνα με καταγγελία των γονιών της, λόγω έλλειψης ενζύμου G6PD, παρουσίασε σημάδια δηλητηρίασης από την επαφή της με τη ναφθαλίνη και να χρειαστεί να νοσηλευτεί προληπτικά για 24 ώρες στο νοσοκομείο.

Τα συνεχιζόμενα περιστατικά έχουν προκαλέσει την ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των κηδεμόνων καθώς και των τοπικών φορέων. Διευθυντές σχολείων έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά αγνώστων, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας και έχει σχηματιστεί δικογραφία για ποινικό αδίκημα διατάραξης της οικιακής ειρήνης ενώ είναι πολύ συχνές και αυξημένες οι περιπολίες των αστυνομικών έξω από τα σχολεία της πόλης .