Δήμος Χανίων: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή (video)

0
349

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή στα Χανιά από την δημοτική αρχή, που αφορά έργο για την ανάπλαση της σημαντικότερης παραλίας που διαθέτει ο δήμος.

Το έργο θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη άνοιξη.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ και καλύπτεται από πόρους του δήμου. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οδός Παπανικολή θα γίνει οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτου (cycle street), ενώ στην περιοχή επέμβασης, θα εκτελούνται σε διαφορετικές στάθμες οι δραστηριότητες στο επίπεδο της παραλίας και της πόλης. Μία ενδιάμεση ζώνη θα διαχωρίζει αλλά και θα συνδέει τις δύο αυτές περιοχές, με ράμπες κατάλληλων κλίσεων και για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ. Λίγο πριν τη συμβολή της οδού Παπανικολή με τη Μονή Γωνιάς δημιουργείται μια μικρή πλατεία, με καθιστικούς χώρους, χώρους φύτευσης, κ.α..

Στην οδό Παπανικολή διατηρείται η υπάρχουσα στάθμευση Α.ΜΕ.Α., τοποθετείται εξοπλισμός για στάθμευση ποδηλάτων (bike racks), ενώ προβλέπονται θέσεις στάθμευσης-τροφοδοσίας των επιχειρήσεων και συμπληρωματικές θέσεις για ΑΜΕΑ στις παρόδιες οδούς Πετρώφ, Σκίνερ και Χάου.

Παράλληλα, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος, προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για το δυτικό μέτωπο, που αφορά την ενοποίηση της παραλίας της Ν. Χώρας με το σχεδιαζόμενο δίκτυο ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων από τον Κλαδισό έως τους Αγ. Αποστόλους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, το έργο της ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή, κρίνεται επιβεβλημένο, καθώς λόγω της κατάστασης της παραλίας, «προκύπτουν πολλά ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα σε αυτή, κυκλοφοριακά προβλήματα, κ.ά.».