Θεσσαλονίκη: Ενεργοποιείται η συμφωνία με ιδιώτη για τα σκουπίδια – Στη «μάχη» και το προσωπικό ασφαλείας

0
304
Μπουτάρης Θεσσαλονίκη
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης  αναμένεται από σήμερα να συμβάλουν και τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας, έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης. Στη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων.

Χθες, παρά την απόφαση για τη σύμβαση με ιδιώτη, δεν έγινε δυνατό να υπάρχει σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή,  μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ως κίνηση καλής θέλησης και στην προσπάθειά τους να μην προχωρήσει η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, οι εργαζόμενοι του δήμου ξεκίνησαν, με προσωπικό ασφαλείας, να μαζεύουν σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν δώδεκα απορριμματοφόρα του δήμου με προσωπικό ασφαλείας.