Π. Σκουρλέτης: Τις επόμενες ημέρες η δημοσιοποίηση του διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων

0
673
Σκουρλέτης Πάνος
Πάνος Σκουρλέτης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 5.000 περίπου εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 δήμων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης.

Ειδικότερα για τους απλήρωτους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι πολύ λίγες περιπτώσεις με  προβλήματα με Επιτρόπους. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη δικαιολογία να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν τα προβλήματα θα λυθούν».

Αναφερόμενος  κ. Σκουρλέτης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Καλλικράτη είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί ως το τέλος της χρονιάς αλλιώς στις αρχές της επόμενης ενώ για το αν θα έχουμε απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές αναρωτήθηκε: «Θα έχουμε απλή αναλογική στις εθνικές και δεν θα έχουμε στις δημοτικές;».

Ο κ. Σκουρλέτης, χαρακτήρισε επίσης σημαντική μέρα την ψήφιση στη Βουλή της νομικής κατοχύρωσης της ταυτότητας φύλου τονίζοντας ότι δεν πρόκειται περί κανενός είδους αντιπερισπασμού αλλά η κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων έχει άμεση σχέση με την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια δημοκρατία κρίνεται από την ικανότητά της να υπερασπίζεται το δικαίωμα της μειοψηφίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δικαιώματα δοκιμάζονται στις μειοψηφίες».

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε τους νόμους που εντάσσονται σε αυτή την κατεύθυνση όπως το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, ή τη διευκόλυνση του πλαισίου για την καύση των νεκρών.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει την αντιφατική στάση της Ν.Δ. που αν και πήρε θέση ταυτόχρονα κρύφτηκε. «Προφανώς εδώ υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Ενώ δηλαδή μίλησε υπέρ του αυτοπροσδιορισμού δεν ψήφισε ώστε να κατοχυρωθεί κυρίως λόγω των αγκυλώσεων που έχει».

«Είναι θετικό ότι πλην της μισαλλόδοξης Χ.Α. ακούστηκαν φωνές που τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων.» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.