Γιώργος Πατούλης:«Οι πόλεις μας πρέπει να καθαριστούν χωρίς καμία καθυστέρηση»

0
396
Πατούλης Μαρούσι Αμαρουσίου ΚΕΔΕ
Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ

Δήλωση με την οποία σχολιάζει την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Στην δήλωσή του μεταξύ άλλων τονίζει πως οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να συνεχιστούν έχοντας στο πλάι τους το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι δεν πρέπει να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων. Για τον λόγο αυτό καλεί τους εργαζομένους να επιδείξουν υπευθυνότητα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών τις ημέρες του καύσωνα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πατούλη:

Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να συνεχιστούν έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης

Αυτή τη δύσκολη ώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τα λάθη της κυβέρνησης.

Οι πόλεις μας πρέπει να καθαριστούν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο υπεύθυνοι από την νομοθετική εξουσία.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μέσω των εκπροσώπων τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, φέρονται ότι αποφασίζουν να μην εξαπατηθούν για μια ακόμη φορά από τις υποσχέσεις που αφορούν το εργασιακό μέλλον τους.

Aκόμη και η συνάντησή με τον Πρωθυπουργό φαίνεται να μην αποδείχθηκε αρκετή για να μεταβάλλουν τις απόψεις τους.

Είναι φανερό ότι έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της Κυβέρνησης και των εργαζομένων. Όμως δεν πρέπει αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα τους, να δούμε να στρέφεται εναντίον της αυτοδιοίκησης η Κοινωνία.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από σήμερα, καθιστούν επιτακτική την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα διάθεση των συνομιλητών τους.

Οι πόλεις πρέπει να καθαριστούν. Ο δίκαιος αγώνας τους πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί με τη διαφορά ότι θα είναι ποιο δυνατός αφού θα έχουν στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας και την αυτοδιοίκηση.