Χρ. Οικονομίδης: Τι δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς για την ποινική δίωξη εις βάρος του

0
553

“Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου δεν απέκρυψα στη φορολογική μου δήλωση ούτε ένα ευρώ, κανένα περιουσιακό μου στοιχείο και όλες μου οι καταθέσεις δεν ξεπέρασαν ποτέ, το ποσό των 228.513 ευρώ. Επισημαίνω πως το ποσό του 1.200.000 ευρώ που διερευνάται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης είναι φανταστικό και δεν υπήρξε ποτέ σε κανένα προσωπικό μου τραπεζικό λογαριασμό ή της συζύγου μου” δηλώνει ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, μετά τη δημοσίευση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο κ. Οικονομίδης υποστηρίζει πως “στην ουσία πρόκειται για ένα λογιστικό λάθος, και αυτό αποδεικνύεται από τις δηλωθείσες τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες αφορούν τα ίδια ποσά κάθε έτος, όπως αυτά αυξομειώνονταν και δεν πρόκειται για νέες καταθέσεις διαφορετικών ποσών”.

Επίσης, στη δήλωσή του αναφέρει πως επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμη αξίωση “εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος είτε με ψευδείς καταγγελίες είτε με ψευδείς ανακοινώσεις έθιξε κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την υπόληψή μου”.