Πρέσπες: Λύση στο πρόβλημα με τους καθηγητές στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαιμού μετά την διαμαρτυρία

0
346

Στην τοποθέτηση εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λαιμού ενός Μαθηματικού, ενός Φυσικού, ενός Βιολόγου και ενός Αγγλικής Γλώσσας προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας θέλοντας να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έλλειψη καθηγητών.

Με τη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα λύνεται η κατάληψη του σχολικού κτιρίου από μαθητές και γονείς και έτσι σήμερα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Το πρόβλημα είχε προκύψει καθώς εδώ και έναν μήνα από την έναρξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς, υπήρχαν ακόμα κενά που αθροίζονταν σε πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα, περισσότερες δηλαδή από το ¼ των συνολικών ωρών.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και εξευτελιστικό για μας και τα παιδιά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή τους ο  Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λαιμού, ο οποίος στήριξε την κατάληψη στην οποία είχαν προβεί οι μαθητές  ζητώντας α) την άμεση κάλυψη όλων των κενών στο σχολείο, β) να υπάρξει «κόφτης» στις αναχωρήσεις καθηγητών από ένα σχολείο και γ) η διαδικασία αποσπάσεων, μετακινήσεων, αδειών κλπ να μην υπερβαίνει το 30% του προσωπικού ενός σχολείου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Κάθε χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών που είναι τοποθετημένοι στο σχολείο μας φεύγουν με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους δημιουργώντας ένα πελώριο κενό για το οποίο γίνεται αγώνας δρόμου να καλυφθεί. Άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πετυχημένος», ανέφερε η ανακοίνωση του Συλλόγου. «Στην ακριτική μας περιοχή που η δημόσια παιδεία είναι η μόνη διαθέσιμη παιδεία καθώς δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικά σχολεία ούτε φροντιστήρια ζητούμε και απαιτούμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα από το υπουργείο Παιδείας.»