Η Ναυτική Εβδομάδα επιστρέφει φέτος στην Ραφήνα

0
921

Μετά από ένα μεγάλο κενό αρκετών ετών, η Ναυτική Εβδομάδα επιστρέφει φέτος στην Ραφήνα. Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς ενώπιον του ΔΣ κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, η μεγάλη γιορτή θα διοργανωθεί από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου.

Το μεγαλύτερο μέρος θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ραφήνας. Τα έξοδα κατά 75% θα βαρύνουν τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας και κατά 25% τον Δήμο.

Παράλληλα με την Ναυτική Εβδομάδα, χρήματα θα δοθούν στην Φιλαρμονική, για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την Βιβλιοθήκη, την Διώνη.

Συνολικά οι έκτακτες αυτές ανάγκες του ΔΟΠΑΠ είναι:

Διπλασιασμός των ατόμων της Φιλαρμονικής με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ομοιόμορφη ενδυμασία της. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει προμήθεια και άλλων νέων στολών.

Αγορά οργάνων της Φιλαρμονικής λόγω της αύξησης των μελών αλλά και της παλαιότητας ορισμένων τα οποία δεν συμφέρει να γίνει επιδιόρθωση και συντήρηση.

Για την διοργάνωση μετά από αρκετά χρόνια μιας συντονισμένης Χριστουγεννιάτικης γιορτής στη πλατεία της Ραφήνας και του Πικερμίου, δεκαήμερου χωριού Αγίου Βασίλη. Με μεγάλους ξύλινους οικίσκους και παιδαγωγούς καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και χωρίς καμία παρουσία μικροπωλητών και οποιασδήποτε μορφής πώλησης στο χώρο κατά τη διάρκεια του.

Αγορά δικαιωμάτων νέου προγράμματος βιβλιοθήκης.

Για την συν διοργάνωση με τον Ο.Λ.Ρ. της Ναυτικής Εβδομάδας μετά από αρκετά χρόνια στο Δήμο μας.

Για τη διαμόρφωση του εξωτερικού και περιβάλλοντα χώρου στο Αθλητικό Κέντρο Διώνης μετά τη μεταφορά και τοποθέτηση των κοντέινερ από τον Δήμο για την ασφαλέστερη και σωστή λειτουργία της εγκατάστασης, όπως επίσης και την ανακατασκευή του παρκέ.

Την κατασκευή στεγασμένου βόθρου στο ποδοσφαιρικού γήπεδο Ραφήνας.