Δήμος Τρικκαίων: Το διαδραστικό «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών» ανοίγει τις ψηφιακές του πύλες

0
404
Τρίκαλα

Μια ακόμη μεγάλη πολιτιστική παρέμβαση από τον Δήμο Τρικκαίων παρουσιάζεται στις 18 Οκτωβρίου .

Το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών», το πρώτο διαδραστικό μουσείο – χώρος σύζευξης με τους καλλιτέχνες χρηματοδοτήθηκε και πλέον ανοίγει τις ψηφιακές του πύλες σε όλους.

Στόχος, να πληροφορηθεί ο πολίτης, για τα όσα πρωτότυπα προετοιμάζονται σε παλιό αρχοντικό της ιστορικής συνοικίας Βαρούσι των Τρικάλων, λίγο πριν τα «μανάβικα», στην οδό Κώστα Βίρβου.
Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης»  στις 20:30 της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου.

“Ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Χρήστος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτρης Μητροπάνος, τρικαλινοί στην καταγωγή, συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, δόξασαν το λαϊκό τραγούδι, το εδραίωσαν στην καρδιά των Ελλήνων και δικαίως, μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη, είναι οι θεμελιωτές της ανάδειξης των Τρικάλων σε πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού. Αυτή η πρωτεύουσα, εκτός από το Μουσείο Τσιτσάνη, αποκτά και έναν χώρο , στον οποίο με σύγχρονο τρόπο και έντονη αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα «ανοίγει» την ιστορία των καλλιτεχνών, θα παρουσιάζει διαδραστικά την πορεία και το έργο τους, τιμώντας την προσφορά τους. Και όχι μόνο αυτό: με διάφορα σύγχρονα μέσα παρουσιάζεται ένα παλιό ραδιόφωνο, επιλέγεις μουσική από ψηφιακό τζουκ μποξ, ανασυνθέτεις την εποχή κάθε καλλιτέχνη…. Εκπλήξεις πολλές και πρωτότυπες για την Ελλάδα, σε ένα μουσείο διάδρασης και τέχνης”αναφέρει ο Δήμος Τρικκαίων χαρακτηριστικά.