Έκκληση του Δημάρχου Κισσάμου, Θοδωρή Σταθάκη για άμεση αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος»

0
398

Την άμεση αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο συνδέει την Κρήτη με τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά και το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο από τις 2 Ιουνίου λόγω μηχανικής βλάβης, ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Σταθάκης, αναφέρεται σε ανάλογη επιστολή του δημάρχου Κυθήρων, καθώς και των αντιδράσεων των δημάρχων Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης και, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «ως δήμος Κισσάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ “Βιτσέντζος Κορνάρος”, η ακινησία του οποίου έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό των περιοχών μας».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, από την ακινησία του πλοίου πλήττεται ο τουρισμός των περιοχών που εξυπηρετεί, ενώ όπως ακόμα τονίζει επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία, «η εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων είναι υποχρεωτική για την ανάδοχο εταιρεία, ενώ η εταιρεία έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει το πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” με άλλο ανάλογων προσόντων». Σύμφωνα με την επιστολή του δημάρχου Κισσάμου, δεν υπάρχει επίσης ενημέρωση για το πότε θα επισκευαστεί το πλοίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ