Δήμος Περιστερίου: Σε λειτουργία το 9ο Κέντρο Φιλίας

0
262

Ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, το 9ο Κέντρο Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Το 9ο ΚΕ.ΦΙ. που βρίσκεται στην οδό Πελοπίδα 75-77, όπως και τα υπόλοιπα οκτώ (8) ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου είναι ξεχωριστές κοινότητες, με την ευρεία έννοια της γειτονιάς, όπου μέσα από μια σειρά από επιστημονικές δράσεις και προγράμματα αναβαθμίζει το ρόλο των μελών τους στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, στην ομιλία του, τόνισε: “Είναι το αποτέλεσμα μια συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τους εργαζόμενους, τα στελέχη των ΚΕ.ΦΙ. – Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την Διευθύντρια Τασία Τριανταφυλλοπούλου και τον συνεργάτη μου, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σάκη Ζορπίδη”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή, το νέο ΚΕ.ΦΙ. έρχεται να προσφέρει μια διέξοδο από το σπίτι, να ενισχύσει την κοινωνικότητα, τη δημιουργική απασχόληση, τον εθελοντισμό, την πρόληψη υγείας κ.α.

Ακολούθησαν χορευτικά από το Τμήμα Χορού των ΚΕ.ΦΙ. υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλας Ζωής Αμαξοπούλου. Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Π. Λύκος, Αν. Θεοδωράκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Αν. Καλλιάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Παναγιωτόπουλος και Ηλ. Κυρίτσης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Γ. Βανικιώτης κ.α.