Το μήνυμα του Δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Ευ. Μπουρνούς, για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

0
358

Το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα των ζώων έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς:

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία των ζώων, υπενθυμίζει σε όλους μας την ιερά υποχρέωσή μας απέναντι στα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου και κυρίως απέναντι σε αυτά που χρειάζονται την παρέμβαση μας για να επιβιώσουν.

Ο σεβασμός στην ύπαρξη τους και η φροντίδα για την ευζωία τους είναι καθήκον φροντίδας όλων μας, αλλά κυρίως καθήκον σεβασμού της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων θα έπρεπε να είναι δεδομένη. Δυστυχώς όμως για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα της αυτοματοποιημένης συμπεριφοράς σεβασμού απέναντι στις διάφορες μορφές του ζωικού βασιλείου, χρειάζεται -πολύ περισσότερο σήμερα- ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συλλογική προσπάθεια.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, είναι από τους Δήμους που διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων αποτελεσματικά, φροντίζοντας για τον έλεγχο, τη σήμανση, τη στείρωση και την υιοθεσία τους.

Δεν γυρνάμε την πλάτη” κρύβοντας το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”.

Θέματα πάντα θα υπάρχουν, όμως σε συνεργασία με τις ζωοφιλικές οργανώσεις, τους ακούραστους εθελοντές και το προσωπικό του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου καθημερινά βελτιώνουμε τις συνθήκες ευζωίας των μικρών μας φίλων.

Όλο το νόημα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνεται στη διατύπωση του άρθρου 1 της Διεθνής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων του 1978:
«Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.»

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να κάνουμε την υποχρέωσή μας πράξη.

Το ελάχιστο που θα εισπράξουμε είναι αληθινή και άδολη αγάπη.

Ελάτε μαζί μας να πλαισιώσουμε την προσπάθεια που γίνεται.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.