Θεσσαλονίκη: Το Thessaloniki Festival Animation επιστρέφει για 3η χρονιά από 19 έως 22 Οκτωβρίου

0
261

Το 3ο Thessaloniki Festival Animation θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21-22 Οκτωβρίου 2017, με συνεχείς προβολές animation από όλο τον κόσμο για το κοινό της Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ” ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες που θα έρθουν φέτος θα είναι οι Γιάννης Ζουγανέλης με θέμα την υποκριτική σε ταινίες animation, ο Θάνος Γιοβανούδης ο Character Animator της ταινίας του Studio Ghibli The Red Turtle και ο Γερμανός Gerhard Funk με το πολυβραβευμένο του film Fruit.

Θα υπάρξουν επίσης ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του αλλά και των ευκαιριών που υπάρχουν στον χώρο του animation στην Ελλάδα. Τους μαραθώνιους και το διαγωνιστικό θα συμπληρώσουν special συλλογές μία εκ αυτών το Σέρβικο πανόραμα Animation σε συνεργασία με το Festival Balkanima ένα από τα μεγαλύτερα της Σερβίας επίσης ένα αφιέρωμα HUMAN RIGTHS ANIMATED με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θίγουν ή αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και θα υπάρξουν βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Με εξτρά κατηγορία για φέτος τις σπουδαστικές ταινίες.