Προσπάθεια για κατασκευή ειδικού σχολείου στο Δήμο Μαλεβιζίου

0
451

Σύσκεψη με θέμα την δημιουργία ειδικού σχολείου για παιδιά με αναπηρία στο Δήμο Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, του Προέδρου της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφού και των εκπροσώπων του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή» Γιώργου Δαμιανάκη και Ζαχαρία Κυριακάκης.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας ειδικού σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, μια περιοχή στην οποία ζουν περίπου 100 παιδιά με διάφορες μορφές αναπηρίας. Εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες, με μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η εξεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου, θέμα για το οποίο όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος τα μέλη του Συλλόγου, έχουν γίνει κάποιες επαφές, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα έχει θετική κατάληξη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως είναι γνωστό, στο Δήμο μας έχουμε ήδη κατασκευάσει ένα σύγχρονο, ιδιόκτητο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στην περιοχή του Σκαφιδαρά, το οποίο μάλιστα θα εγκαινιάσουμε και επίσημα το επόμενο διάστημα.

Η δημιουργία ενός ειδικού σχολείου είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση αλλά και ανάγκη, που καλούμαστε να καλύψουμε. Οι οικογένειες στον Δήμο μας που έχουν ως μέλη τους παιδιά με διάφορες μορφές αναπηρίες είναι δυστυχώς πολλές και οφείλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους και να τους δώσουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, εδώ στον τόπο τους. Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ευελπιστώ ότι με την συνδρομή κοινωνικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας και τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων, όπως για παράδειγμα η Περιφέρεια Κρήτης, θα μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα».