Δήμος Γρεβενών: Ημερίδα με θέμα τα ποτάμια συστήματα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον

0
384

Ποτάμια συστήματα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, είναι το θέμα ημερίδας, που  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο δημαρχείο Γρεβενών. Διοργανωτές της είναι, ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια και η Δ.Ε.Υ.Α Γρεβενών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την εκδήλωση περιλαβάνονται, η διαχείριση των ποταμών σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, η οικολογική αποκατάσταση σε αστικούς και περιαστικούς  ποταμούς, εμπειρίες και ευκαιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διαχείριση τοπίου στα όρια παραποτάμιων οικισμών, το παράδειγμα του Γρεβενίτη ποταμού, και  η επίδραση  του ανθρώπου σε αστικά  ποτάμια οικοσυστήματα.

 

Ο αντιδήμαρχος Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης, αναφερόμενος στην ημερίδα είπε ότι στη διάρκεια των εργασιών «θα αναδειχθούν οικοσυστημικές προσεγγίσεις στην αποκατάσταση , αναβάθμιση των ποτάμιων και παρόχθιων περιοχών, θα ακούσουμε τις σύγχρονες απόψεις των επιστημόνων για την αξιοποίηση των υδάτινων πεδίων και θα αναζητήσουμε λύσεις που θα βασίζονται στο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο».

Η επιστημονική ημερίδα των Γρεβενών έρχεται σε συνέχεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, τον περασμένο Μάιο, στα πλαίσια της μεγαλύτερης ενεργοποίησης του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια.