Ο Ηλιούπολη πρωτοπορεί στην ανακύκλωση και το γιορτάζει μαζί με τους πολίτες

0
466
Βαλασόπουλος Ηλιούπολη
Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει αποδείξει με τις εξαιρετικές του επιδόσεις πως βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τον κρίσιμο για το περιβάλλον και την οικονομία τομέα της ανακύκλωσης. Και το γιόρτασε, διοργανώνοντας μια ακόμη φορά, με μεγάλη επιτυχία, την γιορτή ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση.

Δουλεύοντας οργανωμένα και μεθοδικά, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει καταφέρει να βρίσκεται πολύ πάνω από τον Ευρωπαϊκό στόχο για την ανακύκλωση, ο οποίος έχει τεθεί στο 25% των απορριμμάτων που συλλέγονται, καθώς οι επιδόσεις του φτάνουν ήδη στο 40%.

Με την συμμετοχή του κόσμου στην ανακύκλωση και με την καλή οργάνωση όλων των ρευμάτων εκτροπής όπως λέγονται (ξεχωριστοί κάδοι για κάθε υλικό) ο Δήμος Ηλιούπολης επιτυγχάνει να πηγαίνει στον ΧΥΤΑ της Φυλής όλο και λιγότερα απορρίμματα και να πληρώνει όλο και λιγότερα τέλη ταφής εξοικονομώντας πόρους που οδηγούν σε απαλλαγές και ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς ομάδες.

Στην φετινή γιορτή ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, η πλατεία Φλέμινγκ γέμισε με περίπτερα που παρουσίαζαν όλα τα ρεύματα και τα συστήματα που λειτουργούν στην Ηλιούπολη και στα οποία οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν την χρήση τους και τον τρόπο που πρέπει να συλλέγονται τα απορρίμματα.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν:

Οι μπλε κάδοι για υλικά συσκευασίας
Το κάθετο σύστημα κομποστοποίησης
Τα οργανικά απόβλητα
Η ανακύκλωση γυαλιού
Η ανακύκλωση λαμπτήρων ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών
Η ανακύκλωση χαρτιού
Η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
Η ανακύκλωση μαγειρεμένων λαδιών και φαρμάκων
Η ανταποδοτική Ανακύκλωση αλουμινίου
Και ο βιολογικός καθαρισμός των αποβλήτων από  το πλύσιμο των πάσης φύσεως οχημάτων – μηχανημάτων

Ήταν μια γιορτή για την επιτυχία της ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη και για την συνεισφορά των Ηλιουπολιτών στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερη δυναμική στη ευαισθητοποίηση έδωσαν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που διοργανώθηκαν για τα μικρά παιδιά που εμπνεύστηκαν και κατανόησαν την μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης για το ίδιο το μέλλον τους και την ποιότητα ζωής που θα έχουν.