Βιβλικές καταστροφές στη Σαμοθράκη προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας

0
317

Καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Σαμοθράκη, το βράδυ της Δευτέρας. Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί του βορείου Αιγαίου, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο, προκλήθηκαν κατολισθήσεις ενώ διεκόπησαν οι συγκοινωνίες μεταξύ των οικισμών.

Η Πυροσβεστική μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει και να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στο δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας και πολλά καταστήματα, λόγω της λάσπης και φερτών υλικών.

Μάλιστα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σκέφτεται να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Στο νησί έχει διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα, ενώ τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας έχουν μείνει αποκομμένα. Μάλιστα,  παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας.

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχή μέχρι τις 21:00 είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά, ενώ όπως ανέφερε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη!