Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Voltάρει» στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

0
270

Την διαδραστική εκδήλωση «Volτάρω», που έχει ως  κεντρικό  θέμα την  ηλεκτροκίνηση συμμετέχει διοργανώνει σήμερα  η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηNέα Παραλία με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στόχος της εκδήλωσης, που ξεκίνησε το μεσημέρι στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τις 7.30 το απόγευμα,  είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία   παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών  χωρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του  Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να? Volτάρουν ανάμεσα σε ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά  αυτοκίνητα, drones και  σκάφη που κινούνται, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Οι επισκέπτες θα μπορούν να «εξερευνήσουν» τα οχήματα με τη βοήθεια ειδικών  στην ηλεκτροκίνηση, που θα εξηγούν τη λειτουργία τους και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος  της εκδήλωσης.

«Τα ηλεκτροκίνητα μέσα, είναι “καθαρά μέσα” και οικονομικά και ενεργειακά “βιώσιμα”. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η χρήση τους θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων στον αστικό και περιαστικό ιστό», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας