Αναγνώριση ενός σπουδαίου εν ζωή Έλληνα από το Περιστέρι: Ο Α. Παχατουρίδης τίμησε τον Κ. Γαβρά

0
437
Γαβράς
Κώστας Γαβράς. σκηνοθέτης

Τον σπουδαίο Κώστα Γαβρά, τίμησε, σε μια λαμπερή εκδήλωση, ο Δήμος Περιστερίου, ο οποίος έδωσε σε κινηματοθέατρο της πόλης το όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την ομιλία του ο κ. Γαβράς, ανέφερε ότι σε μια εποχή που ο κινηματογράφος και γενικά ο πολιτισμός έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, στο Περιστέρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε πως ο Κώστας Γαβράς είναι ένα πρότυπο Έλληνα και πολυτιμημένος σκηνοθέτης που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και πολλοί άλλοι συνέθεσαν τις λαμπερές παρουσίες στην ξεχωριστή εκδήλωση.

Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης παραδόθηκε στον κ. Γαβρά, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα η απόφαση μετονομασίας του κινηματοθεάτρου από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε με τη φωνή της η νεαρή τραγουδίστρια Μαριάννα Ζάχου η οποία ταξίδεψε με τη φωνή τους παρευρισκομένους με τραγούδια μιας άλλης εποχής.