Δήμος Ηράκλειας: Οι αγώνες δρόμου της Λίμνης Κερκίνης επιστρέφουν για 4η χρονιά στο «Λιμανάκι» του Λιθοτόπου

0
316

Ο Δήμος Ηράκλειας Σερρών διοργανώνει για 4η χρονιά τους αγώνες δρόμου γύρω από την Λίμνη Κερκίνης, στην Τ.Κ. Λιθοτόπου. Το Kerkini Lake Runs 2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με τόπο συνάντησης των αθλητών το  ‘’Λιμανάκι’’ της Τ.Κ. Λιθοτόπου.

Οι αγώνες γύρω από την λίμνη ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011, όταν πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Λιθοτόπου για πρώτη φορά ο Ημιμαραθώνιο  της Λίμνης Κερκίνης, με μεγάλη επιτυχία αφού συμμετείχαν σ΄αυτόν πάνω από 250 αθλητές απ΄όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολούθησαν άλλες δύο εξίσου πετυχημένες διοργανώσεις τον Ιούνιο του 2013 στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου με 650 συμμετοχές και τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Τ.Κ. Χρυσοχωράφων με 307 συμμετοχές.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τους παρακάτω αγώνες:

  1. KrousiaTrail 30km (ορεινός αγώνας 30χλμ στο δασικό δρόμο Λιθοτόπου – Ποντοκερασιάς)
  2. KerkiniLakeRun – Στο Δρόμο του Βουβαλιού 12km& 2ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου Νομικών (χωμάτινη διαδρομή πάνω στο ανατολικό ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης από το ‘’Λιμανάκι’’ Λιθοτόπου μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στο ύψος των Χρυσοχωράφων)
  3. Lithotoposminitrail 1km(αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και τους συνοδούς τους στο Λόφο των Πεύκων του Λιθοτόπου)

Η εκδήλωση υπολογίζεται να διαρκέσει από τις 07:30 έως τις 14:30.

Με την διοργάνωση των αγώνων οι τοπικές αρχές προσπαθούν αφενός να προβάλλουν την περιοχή, αφετέρου να καταφέρουν να γίνουν οι ‘’Αγώνες Δρόμου της Λίμνης Κερκίνης’’ ένας αθλητικός θεσμός και έτσι να δημιουργήσουν υποδομές για ανάπτυξη Αθλητικού Τουρισμού. Ταυτόχρονα επιθυμούν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες για υγιείς δράσεις στην ελληνική περιφέρεια, δράσεις που να καλλιεργούν το αθλητικό ιδεώδες και να δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση να συν-αγωνίζονται έχοντας έναν και μοναδικό στόχο, να μεταφέρουν θετικά και αισιόδοξα μηνύματα ζωής.

Επίσης, οι διοργανωτές, μέσα από τους αγώνες, σκοπεύουν να προσφέρουν ενίσχυση στο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Ηράκλειας, που τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστια προσπάθεια με τα παιδικά και εφηβικά τμήματα.

Μάλιστα, φέτος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών επέλεξε τον αγώνα ‘’Kerkini Lake Run – Στο Δρόμο του Βουβαλιού 12km’’ στη διαδρομή του οποίου θα πραγματοποιήσει τον 2ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Νομικών.

Οι διοργανωτές αναζητούν υποστηρικτές να σταθούν δίπλα με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιλέξουν αυτοί (ηθική, χρηματική, τεχνολογική στήριξη/κάλυψη).

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσε αλλά και στη σχετική σελίδα στο Facebook.