Περιπέτεια για τον Δήμαρχο Χάλκης, Μ. Πατρό – Γιατί οδηγήθηκε στα κρατητήρια

0
367

Στα κρατητήρια βρέθηκε για τρεις ώρες την Δευτέρα ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός, έπειτα από καταγγελία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αιτία της καταγγελίας ήταν η πρόθεσή του να δώσει ο ίδιος λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ στο νησί. Μέχρι την ενεργοποίηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (αρχές Νοεμβρίου), που προβλέπει τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Ρόδο, έχει επιλεγεί στο νησί ένας χώρος για την εναπόθεση τους, ωστόσο αυτός έχει γεμίσει και έως ότου ξεκινήσει η μεταφορά στο ΧΥΤΑ της Ρόδου, επελέγη ένας προσωρινός. Ταυτόχρονα, ο δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το προσωπικό, και ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος διαθέτει δίπλωμα χειριστή βαρέως τύπου μηχανημάτων, αποφάσισε να βοηθήσει οδηγώντας ο ίδιος το απορριμματοφόρο του δήμου, μεταφέροντας τα σκουπίδια σε διαφορετικό σημείο, καθώς είχε δώσει ρεπό εκείνη την ημέρα στον οδηγό που δούλευε μόνος όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Ο κ. Πατρός θεωρεί πως η καταγγελία έγινε για πολιτικούς λόγους, ενώ κάλεσε τον δημοτικό σύμβουλο να υποβάλλει την παραίτησή του, να καταθέσει το μισθό του και να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Δεν έκλεψα, μάζευα τα σκουπίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατρός.