Δήμος Κιλκίς: Βραδιά όπερας για την Μαρία Κάλλας

0
284

Κομψοτεχνήματα του οπερετικού ρεπερτορίου κλασικών έργων του Πουτσίνι, του Βέρντι, του Μπόιτο και του Καταλάνι απόλαυσαν οι Κιλκισιώτες στη βραδιά όπερας που διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από το θάνατο της  Μαρίας Κάλλας.

Μέσα σε ένα υποβλητικό σκηνικό, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους η υψίφωνος Γιούλη Καραγκούνη και η σοπράνο Βασιλική Βαϊούλη εξύμνησαν τον έρωτα και τα σκοτεινά πάθη του από τη μακρινή Κίνα (Τουραντό) και Ιαπωνία (Μαντάμα Μπάτερφλάι) έως τη Γαλλία (Μποέμ) και την Ιταλία (Τόσκα, Νόρμα).

Η παράσταση ήταν αληθινή μυσταγωγία και θύμισε νοερά στο φιλόμουσο κοινό την  αγέρωχη ντίβα της όπερας. Στο πιάνο συνόδευε τις δύο σοπράνο ο Νίκος Ζαφρανάς.

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες της Μαρίας Κάλλας-  μεταξύ αυτών και αντίγραφο του πρώτου αυτόγραφου που υπέγραψε –  από την πολυτάραχη ζωή και τις μοναδικές παραστάσεις της στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του κόσμου.