Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στην Ελλάδα – Ερώτηση της Α. Καραμανλή στον υπουργό Υγείας

0
336

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς που πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη έχει αρχίσει να παρατηρείται όλο και εντονότερα και στην Ελλάδα, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να προειδοποιεί για τους κινδύνους του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Το ζήτημα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας, η Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Η Βουλευτής Β΄Αθηνών στην ερώτησή της  αναφέρεται την επιδημιακή έξαρση της ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επισημαίνει ότι τα καταγεγραμμένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικά στη χώρα μας για την περίοδο 2016-2017 ανέρχονται στα 150, εκ των οποίων τα 50 τις τελευταίες 15 ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την περίοδο 2014 – 2016 τα κρούσματα ήταν μόλις 2.

Όπως τονίζει η κ. Καραμανλή, τόσο οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας όσο και διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί έχουν σημειώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν ζητήσει την κινητοποίηση της Πολιτείας. Η εξάπλωση του ιού αποδίδεται σε ομάδες πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστες, καθώς και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Η κα. Καραμανλή, αφού υπογραμμίζει τον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και την έντονη ανησυχία των πολιτών ρωτά τον Υπουργό Υγείας αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες:

– για τον εμβολιασμό πληθυσμιακών ομάδων με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

– για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη τήρηση του εθνικού προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού.