Δήμος Αλμωπίας: Η εξωστρέφεια σημαντικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη των λουτρών Πόζαρ

0
328

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ένταξης της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών του Πόζαρ στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων, πριν από ακριβώς 2 χρόνια, εκφράζει ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος.

Ο κ. Μπίνος αναφέρεται στην σημασία της ένταξης για την τουριστική προβολή των λουτρών σε όλον τον κόσμο, σε μια συνεχή προσπάθεια «εξωστρέφειας» που αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχία για μια Δημοτική Επιχείρηση που ασχολείται με τον τουρισμό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπίνου:

ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ… ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την ένταξη της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ). Μια ένταξη η οποία επετεύχθη μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου.

Αυτή η ένταξη, μας έδωσε τη δυνατότητα αυτά τα δύο χρόνια να κάνουμε γνωστή την περιοχή μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετείχαμε στις Συνεδριάσεις του Δικτύου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Προύσα (Οκτώβριος 2015), στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας (Απρίλιος 2016), στο Salsomaggiore της Ιταλίας (Οκτώβριος 2016), στην Caldas Da Raihna της Πορτογαλίας (Μάιος 2017), ενώ στις 3-5 Οκτωβρίου 2017 η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι Κορίνθου.

Σημαντική στιγμή θεωρείται η ανάληψη από την πλευρά της δικής μας Λουτρόπολης, της ευθύνης για τη διοργάνωση της Συνεδρίασης του Δικτύου την Άνοιξη του 2019 στον Δήμο Αλμωπίας και τα Λουτρά Πόζαρ. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Θεωρούμε ότι η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για μια Δημοτική Επιχείρηση που ασχολείται με τον τουρισμό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, για να κρατήσουμε ψηλά τη δική μας Λουτρόπολη, η οποία πραγματικά έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Βήμα-βήμα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ήδη, με τη συμμετοχή μας σε αυτό το Δίκτυο την έχουμε κάνει ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το Αμερικάνικο περιοδικό VOGUE φιλοξένησε στις σελίδες του τον καταρράκτη μας, αλλά και το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με επίσημες έρευνες τη στιγμή μάλιστα που άλλες τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Είναι ενδεικτικό, ότι η αύξηση το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος αγγίζει το 17%, δίνοντας έτσι ώθηση η δική μας Λουτρόπολη σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Συνεχίζουμε… Και σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε, βάζοντας το συμφέρον του τόπου μας πάνω από μικροπολιτικά οφέλη!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας