Μια ακόμα αυτοψία στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γιώργου Σωφρόνη, με σκοπό να ελέγξουν από κοντά την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της μόλυνσης από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ».


H κινητοποίηση του Δήμου Σαρωνικού, για την προστασία των ακτών της περιοχής από τη θαλάσσια ρύπανση, ήταν άμεση. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε, μάλιστα, στην προμήθεια αντιρρυπαντικού ρολού θαλάσσης μήκους 1 χλμ, το οποίο ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μετακίνησης της πετρελαιοκηλίδας στις παραλίες του Δήμου, κάτι που ωστόσο δεν χρειάστηκε.

Αντίθετα, στις παραλίες του δήμου όπως την Σαρωνίδα και το Μαύρο Λιθάρι, έκαναν την εμφάνισή τους συσσωματώματα. Πρόκειται για απομεινάρια πετρελαιοειδών που έχουν τη μορφή χαλικιών και είναι μαύρα, τα οποία μεταφέρονται από τους ανέμους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συσσωματώματα μπορούν να απομακρυνθούν, χωρίς να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ρύπανσης στο περιβάλλον.


Η δουλειά των συνεργείων του Δήμου για την απομάκρυνσή των συσσωματωμάτων φαίνεται πως αποδίδει, καθώς όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του δήμου που έλεγξε τις παραλίες το πρωί της Κυριακής, έχουν απομακρυνθεί από τις ακτές. Ωστόσο, η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, καθώς όπως επισήμανε ο κ. Σωφρόνης, παρόμοια φαινόμενα μπορεί να παρουσιαστούν και τις επόμενες ημέρες, με τα συνεργεία του Δήμου πάντως να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά την κατάσταση.