Γ. Πατούλης: Περιμένουμε από τη Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε

0
414
Πατούλης Μαρούσι Αμαρουσίου ΚΕΔΕ
Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ

Να δώσει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων και να συμβάλει έτσι άμεσα στην έναρξη της αποκομιδής των σκουπιδιών από τις πόλεις, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, καταλόγισε ευθύνες για το πρόβλημα στην ίδια τη κυβέρνηση, κατηγορώντας την δημιούργησε το θέμα με τις υποσχέσεις της για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Παράλληλα, τόνισε πως οι δήμοι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, είναι έτοιμοι να αποφασίσουν υπεύθυνα για την στάση που θα κρατήσουν.

Η δήλωση του κ. Πατούλη:

«Πρέπει άμεσα να καθαρίσουν οι πόλεις μας από τα σκουπίδια.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει γρήγορα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τις υποσχέσεις της για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Οι υποσχέσεις αυτές είναι που έσπειραν ανέμους και σήμερα οι τοπικές κοινωνίες θερίζουν θύελλες ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες με τους τόνους των σκουπιδιών να είναι συγκεντρωμένοι στις γειτονιές όλων των πόλεων.

Με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους. Εμείς θα αντισταθούμε σε τέτοιες πρακτικές.

Περιμένουμε αύριο από τη κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας.

Δεν μας αξίζει αυτή η ποιότητα ζωής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην αυριανή του έκτακτη συνεδρίαση θα αποφασίσει υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι.

Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους. Την ευθύνη φέρουν εκείνοι που υποσχέθηκαν «λαγούς με πετραχήλια».