Άμεσα μέτρα για την διερεύνηση των συνθηκών του ναυαγίου του Αγία Ζώνη ΙΙ αποφάσισε η κυβέρνηση

0
392

Την λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για τη διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε σύσκεψη που συγκάλεσε για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

  • Η  άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
  • Η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του  αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
  • Η άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης  εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
  • Η συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Εν τω μεταξύ, να της αποσταλεί από το Λιμενικό Σώμα η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» το οποίο προκάλεσε περιβαλλοντική ρύπανση στον Σαρωνικό, ζήτησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, ενώ τα  αδικήματα που έχουν διαπραχθεί είναι κακουργηματικής φύσης.