Με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού  ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κεραμικής στην Τήνο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Χριστιάννα Πάπιτση, Εντεταλμένη στον Πολιτισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τήνου, Γιάννης Σιώτος, ο Εντεταλμένος στα θέματα Πολιτισμού Δήμου Τήνου, Μανώλης Σώχος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετοφωλιανών, Μιχάλης Σκλάβος.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με την παρουσίαση των εργαστηρίων και των παραδοσιακών πήλινων αντικείμενων που παρήγαγαν Τήνιοι κεραμιστές,τον 20ο αιώνα.

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κεραμικής που θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ν.Α. και του Δήμου Τήνου, ενώ διοργανωτές είναι ο Σύλλογος Αετοφωλιανών και το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν κεραμίστες και αγγειοπλάστες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ συμμετέχουν η Γαλλική Πρεσβεία, η Υπηρεσία Συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης (S.C.A.C.), το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος, η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο και η  Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – «Σπίτι της Κύπρου».